İYİ PARA HABER

Kredi Başvurusu İptal Etme

Kredi Başvurusu İptal Etme

Kredi Başvurusu Nasıl İptal Edilir? Kredi başvurusu iptal etme yöntemleri nedir? Kredi başvurusu iptal etme ve aşamaları hakkında sizlere bilgiler vereceğiz.

Bankalardan herhangi bir kredi kampanyasına başvuru yaptınız ve kredi almaktan vazgeçtiyseniz bunu kredi başvurunuzu iptal ettirerek belirtmeniz gerekmektedir. Ayrıca her onaylanan krediyi kullanmak gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Bu durumda bankaların onayladığı krediyi kullanmayan müşterilerin 30 gün içinde de bu işlemi yapmazlarsa kredi redde düşecek ve kredi notunuza etki olacaktır. Bu yüzden eğer kredi almaktan vazgeçtiyseniz muhakkak kredi iptali yaptırmalısınız. Şimdi sizlere kredi başvurusu nasıl iptal ettirilir onu açıklayacağız. Vereceğimiz bu yöntemlerle kolayca kredi başvurunuzu iptal ettirebilirsiniz.

Kredi Başvurusu İptal Etme

Nakit ihtiyaçlarınızı karşılamak için bankalardan finansal destek alarak kredi başvurusunda bulunmak istemiş ve başvurduktan sonra nakit ihtiyacınızı başka türlü giderdiğinizden bu krediyi çekmek istemiyor olabilirsiniz. Kredi başvurusunu yaptıktan sonra onaylanan krediyi kesin çekmeliyim gibi takıntılara giriyorsanız yanılıyorsunuz. Hiçbir şey zorunlu değildir. Bu yüzden onaylanan kredinizi bile iptal ettirebilirsiniz. Tabi bu yaptığınız başvuru durumuna göre değişik yöntemlerle olmaktadır. Şimdi biz size bunları açıklayacağız.

Kredi Başvurusu İptal Etme

Kredi Başvurusu Nasıl İptal Ettirilir? (Detaylı Anlatım)

İnternet Üzerinden, SMS ve ATM Kredi Başvuru İptal Etme

Bankalar kredi başvurusu yapacak müşterilerine bir çok yöntemle başvuru yolu göstermektedir. Eğer kredi başvurunuzu SMS, İnternet sitesinden ve ya ATM üzerinden yaptıysanız bu işlemlerin iptali daha kolay olacaktır. Çünkü bu yöntemle başvuru yapanların kredi başvuruları kesin onay değil ön onay olmaktadır. Bu ön onay aşamasından sonra bankaya gidilerek kredi girişi yapılır ve uygun olduğunuzda kredi kullanımına izin verilmektedir. Bu yüzden her bankanın kredi politikası diğer bankaların politikalarından farklıdır.

Bu yollardan yaptığınız kredi başvurusu onay aldığında kredinizin çıktığını göstermez. Banka sizden belgeler bekleyebilir ve şubeye davet edebilir. Eğer siz bu işlemleri yapmazsanız ve bankaya gitmezseniz krediniz otomatik olarak iptal olacaktır. Yalnız bazı bankalarda kredi başvurusu yaptığınızda onaylanan tutarı sizin hesabınıza aktarabilirler. Bu da sizin onayınız olmadan yapılması mümkün değildir.  Başvuru yaptığınızda verilen sözleşmeleri okursanız bu gibi sıkıntılarla karşılaşmayacağınızı bilirsiniz. Bu süreç en fazla 14 gün sürebilmektedir. Eğer aklınızda bir soru işareti kalırsa bankanın müşteri hizmetlerini arayarak direk başvuru iptali yaptırabilirsiniz.

Şubeden Kredi Başvuru İptali

Kredi başvurunuzu şubelerden direk olarak yaptıysanız öncelikle kimliğinizle sorgulama işlemi yapılmaktadır. Eğer sorgulama uygun görülürse kredi girişi için evraklarınızı isteyeceklerdir. Bu evraklarla birlikte kredi başvuru formunu da doldurup siz imzalayacaksınız. İşte bu süreçten sonra kredi başvurunuzun iptalini istiyorsanız bankadan kredi iptal dilekçesi alacaksınız. Bu dilekçeyi doldurup yetkili kişiye verdikten sonra krediniz iptal olacak ve krediniz düşecektir.

Gelir Belgesi Olmadan Kredi Çekmek?

Belediyelerde Çalışanlara Kredi Veren Bankalar

Eğer krediyi kullandınız ve bu kredinin ödemeleri gözünüzde büyüdüğü için ödeyememe korkusuna kapılırsanız 14 gün içersin de aldığınız krediyi geri bankaya götürüp iptal ettirme hakkına sahipsiniz. Bu süre sözleşme imzaladığınız günden itibaren başlayacaktır. Anapara ve iptal ettirdiğiniz tarihteki ana parayı geri ödediğinizde o süre içindeki faizi ödeyebilirsiniz. Krediden caymak için bildirim yaptıktan sonra o parayı 30 gün içersin de ödeyebilirsiniz.

14 Gün Geçerse İptal Ettirebilir miyim?

Eğer kredinizi kullandıktan sonra 14 gün geçtiyse kredinizi iptal ettiremiyorsunuz. Sadece kredi kapatma işlemi uygulanmaktadır.  Bu durum konut kredisi haricindeki tüm krediler için geçerlidir. Konut kredilerinde iptal etme ve ya erken kapatma gibi bir durum olmamaktadır. Krediyi kapatmaya karar verdiğiniz ve kredi kapatma başvuru yaptığınız güne kadar olan faizi ödersiniz.

Kredi Erken Kapatma Cezası

Sadece konut kredilerinde olan bu işlem erken ödeme yaptığınızda ceza ödemek durumunda kalırsınız. Bunun adına da kredi erken kapatma cezası denmektedir. 36 aydan az olanlar için %1 faiz uygulanırken 36 ay ve üzeri olan kredi kapatmalarında %2 faiz uygulanmaktadır. Konut kredisini erken kapatma istiyorsanız direk banka şubesine giderek erken kapatma tutarını ve ödeyeceğiniz cezayı öğrenebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.