İYİ PARA HABER

2021 İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

06.06.2021
2021 İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

2020 yılında işsizlik maaşı ne olacak? İşsizlik maaşı alma şartları değişti mi? Kimler işsizlik maaşına başvuru yapabilecekler? Bu konular hakkında merak ettikleriniz varsa yazımızı okuyarak işsizlik maaşının ne kadar olduğu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 2020 yılında asgari ücret belli olmuştur. Asgari ücret 2020 TL olarak 2020 yılında ödenecektir. Asgari ücrete gelen zamdan sonra insanlar işsizlik maaşı hakkında da zam gelecekmi diye merak etmektedirler. Eğer 2020 yılı işsizlik maaşına gelen zamı merak ediyorsanız yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

2020 Yılında İşsizlik Maaşı Ne Kadar ?

2019 yılında işsizlik maaşı en düşük olarak 805 TL olarak bilinmekteydi. 2020 yılında en düşük işsizlik maaşı artacak ve 1015 lira olacaktır. En yüksek işsizlik maaşı ise 2019 yılında 1611 lira olarak ödenmekteydi. Yeni zamlardan sonra işsizlik maaşı alacak en yüksek limit 2030 liraya çıkacaktır. Yeni yılda gelen zamlardan etkilenmemek için işsizlik maaşına da zam yapılmıştır.

Bildiğiniz gibi işsizlik maaşını almak için son üç yılda en az 600 gün sigortalı olarak çalışmanız ve en son 120 gün sigortalı olarak işinizden ayrılmanız gerekmektedir. İşsizlik maaşı çalışırken aldığınız son 4 aylık maaşa göre hesaplanarak bu ücretin %40’ı üzerinden ödenmektedir. Ne kadar maaş alabilirim diyorsanız son 4 aylık maaşınızın %40’lık kısmını hesaplayabilirsiniz. Aynı zamanda bu maaştan yararlanmak için iş çıkışından sonra 30 gün içinde başvurmanız gerekmektedir. Eğer çıkış yapıldıktan 31. Gün başvuru yaparsanız yine başvuru yapabilirsiniz ama bu durum gecikmeli durum olduğundan eksik maaş ödemesi alacaksınız. Sağlıklı bir şekilde maaş ödemesi almak istiyorsanız 30 gün içinde başvuru yapmanız gerekmektedir.

İstifa Eden Kişiler İşsizlik Maaşı Alabilir mi?

İşsizlik maaşı almak istiyorsanız iş akdinin işveren tarafından sona erdirilmesi gerekmektedir. Ve ya işçinin haklı nedenlerle işi bırakması söz konusuysa yine de işsizlik maaşı alabiliyorsunuz. Örneğin çalıştığınız yer iflas etti ve siz istifa ettiniz, işsizlik maaşından yararlanabilirsiniz.

İşsizlik maaşı süresi son üç yılda 600 gün çalışanlara 6 ay boyunca verilmektedir. Ayrıca 900 gün çalışanlara 8 ay 1080 gün çalışanlara ise 10 ay işsizlik maaşı verilecektir. Bu çalışma süreleri son 3 yıl olarak baz alınacaktır.  

Yukarıda sizlere işsizlik maaşları 2020 yılında ne kadar olacak bu konudan bahsettik. Eğer sizde işsizlik maaşı alacaksanız bu rakamlar üzerinden maaşınızı alırsınız. İşsizlik maaşı aldığınızda yeni bir işe başlarsanız muhakkak bildirim yapınız.

İşsizlik maaşı nasıl alınır diye merak ediyorsanız burayı tıklayınız.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.