1. Anasayfa
  2. GENEL

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Nedir? Ne İş Yapar? Nasıl Olunur? Şartları Nelerdir? Maaşları ve İş İmkanları

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Nedir? Ne İş Yapar? Nasıl Olunur? Şartları Nelerdir? Maaşları ve İş İmkanları
0

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Nedir? Ne İş Yapar? Nasıl Olunur? Şartları Nelerdir? Maaşları ve İş İmkanları: Günümüzde insanlar meslek sahibi olabilmek için daha farklı yollar aramaktadır. Özellikle az bilinen meslekleri tercih ederek daha fazla iş imkânı bulabilmeyi hedeflemektedir. Ağaç işleri endüstri mühendisliği de az bilinen mesleklerden biridir. Ancak birçok kişi ağaç işleri endüstri mühendislerinin ne iş yaptıkları hakkında bilgisi yoktur.

Ağaç işleri endüstri mühendisi olmak isteyen kişiler bölümü tercih etmeden önce, bölüm hakkında detaylı bir araştırma yapmalı ve şartları karşılayabiliyorsa bölümü tercih etmelidir. Peki, endüstri işleri mühendisi nedir? Ne kadar maaş alırlar? Bölümü tercih ettikten sonra iş imkanları nelerdir?

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Nedir?

Ağaç işleri endüstri mühendisliği, endüstri mühendisliğinin alt dallarından birdir. Üniversitede tercih yapacak kişiler bölümü merak edip araştırma yapmaktadır. Ağaç işleri endüstri mühendisi, hammaddesi ağaç olan ürünleri tasarlayabilen, ürettiği ve tasarladığı ürünlerin kontrolünü ve kalitesini yapabilen kişilerdir. Ağaç işleri endüstri mühendisi, aynı zamanda malzemeleri temin etme görevini üstlenir ve bu alanda daha çeşitli projeler geliştirirler.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Ne İş Yapar?

Ağaç işleri endüstri mühendislerinin amaçları; hammaddesi ağaç olan eşyalar ve nesneler tasarlayabilmek ve bu ürünlerin kalite kontrolünü sağlamak ve bu işi yapabilecek elemanlar yetiştirmektir. Ağaç işleri endüstri mühendislerinin görevleri bunlarla sınırlı değildir. Alandan mezun olan ve mesleğini eline alan kişilerin yapacakları diğer işler şunlardır:

  • Yapılan projelerde maliyet analizi yapmak,
  • Tasarım ve üretim alanlarında planlama yapma,
  • Üretim içi kullanılacak malzemeyi temin etmek,
  • Stok yönetimi yapabilmek,
  • Üretilen projeyi zamanında bitirebilmek ve bunun sorumluluğunu alabilme
  • Ürettiği malzemelerin kalitesini ve kontrolünü sağlamak,
  • Müşterilerin talepleri doğrultusunda tasarım yapabilmek,
  • Kendi biriminde çalışan elemanları yönetebilmek, kontrolü sağlamak ağaç işleri endüstri mühendislerinin görevleri arasında yer almaktadır.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Nasıl Olunur?

Birçok kişi nasıl ağaç işleri endüstri mühendisi olunacağını bilmemektedir. Ağaç işleri endüstri mühendisliği pek bilinmeyen mesleklerden biridir. Bölümden mezun olan kişiler kendilerini geliştirse çok kolay bir şekilde iş bulabilecektir. Ağaç işleri endüstri mühendisi olabilmek için üniversitelerde 4 senelik ağaç işleri endüstri mühendisliği bölümünü okumak ve alandan başarı ile mezun olmak gerekmektedir. Bölümün bir de hazırlık senesi bulunmaktadır. Bunula beraber toplam 5 sene okumak gerekmektedir.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Olma Şartları Nelerdir?

Ağaç işleri endüstri mühendisi olmak isteyen kişilerde bazı özellikler aranmaktadır. İlk olarak mühendis olmak isteyen kişinin sayısal yeteneği olması gerekmektedir. Yine mühendis olmak isteyen bir kişinin tasarım ve çizim yeteneği olacaktır.

Mühendislerde aranan bir diğer özellik ise sağlıklı iletişim kurabilme yeteneğidir. Mühendisler genel olarak ekip ile çalıştığı için aranan şartlardan biridir.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Ağaç işleri endüstri mühendisi maaşları, mühendisin deneyimine ve çalıştığı kuruma göre farklılık gösterebilir. Mühendisler tecrübe kazandıktan sonra çok güzel maaşlar kazanabilmektedir.

Ortalama bir deneyime sahip olan bir mühendis 6 bin lira civarında bir maaş alacaktır. İşini yeni eline alan bir mühendis en az 3 bin lira civarında aylık alırken, tecrübeli bir mühendis 10 bin liraya kadar aylık alabilir.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi İş İmkânları Nelerdir?

Ağaç işleri endüstri mühendisleri alandan mezun olduktan sonra birçok sektörde iş imkânı bulabilmektedir. Ağaç işler endüstri mühendisleri okullarda, çeşitli devlet kurumlarında, mobilya imalat firmalarında, ev firmalarında, özel sektörde ve daha birçok alanda kolayca iş imkânı bulabilirler. Önemli olan tek şey alanında kendini geliştirmiş, deneyimli bir mühendis olmaktır.

Merhaba Ben Vural. Emekli Banka müdürüyüm. Sizlere doğru ve eksiksiz bilgiler vermeye çalışıyorum. Sizlerde paylaştığım haberlerde sormak istediklerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bana iletebilirsiniz.

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir