İYİ PARA HABER

3600 Ek Gösterge Sorunu Çözülecek

24.02.2023
3600 Ek Gösterge Sorunu Çözülecek

3600 ek gösterge zammının, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanması bekleniyor bu şekilde Ekim ayında zamlı maaşlar alınabilecek. Emekli ve memurların çok büyük heyecanla beklemekte olduğu ek göstergeler ile ilgili son dakika gelişmeleri gündeme geliyor. Ek göstergeler ile ilgili olarak toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin vaatleri arasında olan 3600 ek gösterge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile son dakika olarak gündeme geldi. 3600 ek gösterge zammının bu talimatla beraber Ekim ayında maaşlara yansıtılması beklenirken bu zamdan emekli ve dul maaşı alan kişiler de etkilenecek. Dul veya yetim aylığı alan kişiler, emekli maaşı alan kişiler, Memurlar ek gösterge zammı alınca maaşlarında rahatlama yaşayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu son dakika gelişmesine göre memur Sendikaları Konfederasyonu ile yapılan görüşme sonrasında kamuoyunu ilgilendiren 3600 ek gösterge konusunda bazı talimat verdi. Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen talimat doğrultusunda 3600 ek gösterge onaylanması halinde maaşlarda ne kadar artış yaşanacak, merak konusu.

3600 Ek Gösterge Sorunu Çözülecek

3600 ek gösterge taslağının onay alması durumunda hemşire, öğretmen, polis ve din görevlisi olarak çalışan kamu görevlilerinin maaşlarında ciddi artış görülecek. Şu an için bu 4 meslek grubu üzerinde çalışmalar devam ederken maaş farklarının ortadan kaldırılması amacıyla farklı meslek grupları da bu çalışmaya alınabilir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak Vedat Bilgin ise konu hakkında yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge hakkında bazı kararların alındığını ve bu kararların da sözleşme tutanaklarına geçirildiğini kaydetti. Aynı zamanda ek gösterge için bir program çalışmasına başlandığını duyurdu.

Ek gösterge zammı memur ve memur emeklisi tarafından büyük bir heyecanla beklenirken konu ile ilgili gelişmeler de kaydediliyor. 3600 ek göstergenin onaylanması durumunda en düşük memur maaşı bin liranın üzerinde zamlı olacak. Aynı zamanda memur emekli ikramiyeleri de zamlı hale gelerek en az 36 bin TL bandında artacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.