İYİ PARA HABER

E- Ticaret Sitesi Açmak Ne Kadar Kazandırır?

E- Ticaret Sitesi Açmak Ne Kadar Kazandırır?

E- Ticaret Sitesi Açmak Ne Kadar Kazandırır?: İlk kez 1990’lı yılların ortalarında başlayan e-ticaret girişimi, zamanla tüm ülkeye yayılarak yaygın bir hale geldi ve şu anda dünyanın tamamına yayılan bir e-ticaret zinciri var. Hemen hemen dünyanın her ülkesi mutlaka bir e-ticaret sitesi olan girişimcilere sahip. Dünya çapında 4 trilyon dolardan fazla ticaret hacmine sahip e-ticaret sektörü için uzmanlar, birkaç beş yıl içerisinde bu rakamın 8 trilyon dolara kadar ulaşılabileceğini öngörüyor. Peki e-ticaret sektörüne nasıl girilir, e-ticaret nasıl yapılır?

Bir İsim Bulun

E-ticarete atılmak son derece zordur hem cesaret hem bilgi birikimi hem de sermaye ister. Tüm bu aşamalara geçmeden önce en önemlisi iyi bir isim bulabilmektir. Uzun, karışık ve hatırlanmayacak isimler size büyük zararlar verebilir. 2006 yılında ABD’de kurulan bir e-ticaret girişimi, sadece isminden dolayı 10 milyon ABD doları zarar etmişti, verilen reklamlar işe yaramıyor ve müşteri bir türlü gelmiyordu. Bu yüzden kuracağınız girişimin ismi kısa ve net olmalıdır.

Uzmanlarla Çalışın

E-ticarete başlarken bir uzmanla çalışmak, tahmin dahi edemeyeceğiniz kadar büyük faydalar sunar. Bir uzmanla çalışırsanız, muhtemelen tek başınıza yapacağınız kadar zarar yapmaz, karlı bir şekilde sektöre girersiniz. Siteyi kurmadan önce mutlaka bir e-ticaret danışmanı, seo uzmanı, grafiker ve fotoğrafçı tutmalısınız.

Sermaye ve Aylık Bütçe Belirleyin

E-ticaret sektörü, belirli bir parayla girip hemen kazanmaya başladığınız bir sektör değildir. Sektöre girdikten sonra mutlaka aylık bir bütçe belirlemek ve o bütçeyi e-ticaret çalışmalarına ayırmak zorundasınız. Bu bütçe, grafiker, seo uzmanı, fotoğrafçı ve danışman için ödenecek ücretler, reklam çalışmaları için ayırılan paralar gibi bir dizi bütçeyi temsil eder. Eğer e-ticaret sektöründe çok ciddi rakamlar kazanmak istiyorsanız, aylık en az 30-40 bin TL bütçe ayırmak zorundasınız.

Tedarikçi Bulun

İyi bir e-ticaret girişimi için, tedarikçi çok önemlidir. Eğer yüksek bütçelere sahip değilseniz, tek bir ürün veya en fazla beş ürün çeşidine odaklanın. Ürün çeşidinin çok olması, çok para kazanacağınız anlamına gelmez, ne kadar az ürün çeşidiniz varsa, o kadar başarılı bir çalışma yürütürsünüz, binlerce farklı ürünle ilgilenmek, ciddi bir operasyonel başarı ister. Buna ek olarak, ürünleri toptan alacağınız için, fazla ürün çeşidi, ürün başına yatırılan paranın az olacağı anlamına geldiği için zarar etme ihtimalinizi önemli ölçüde artıracaktır. Mesela, ürün alımı için 100 bin lira bütçe ayırdınız diyelim, bunu beş ürüne yatırırsanız her bir ürün için tedarikçi firmaya 20 bin TL ödeyeceksiniz demektir, fakat 100 ürün çeşidi olursa bu durumda biner lira ödersiniz, bu da pazarlık şansınızı minimuma indirir.

E-Ticaret Girişimi İçin Ne Kadar Sermaye Lazım

Sıfırdan bir e-ticaret girişimi kurabilmek için bundan 10-15 sene önce 20-30 bin dolara yeterli diyebiliyorduk, fakat günümüz şartlarında 100 bin doların altında bir e-ticaret girişimi kurmak ve onu başarıya ulaştırmak imkânsız, çünkü sadece pazarlama için, site kurulumu için harcanacak miktar iki yılda 50 bin doları çok rahat geçiyor. Bu süreçte tüm enerjinizi bu sektöre vereceğinizi düşünürsek, uzun bir süre cepten yiyeceksiniz.

E- Ticaret Sitesi Açmak Ne Kadar Kazandırır?

E- Ticaret Sitesi Açmak Ne Kadar Kazandırır?

E-Ticaret Girişimi Ne Kadar Kazandırır?

Sıfırdan kurulan bir e-ticaret girişimi iyi ihtimalle 7-8 ay sonra, en kötü ihtimalle 2 sene sonra para kazandırmaya başlar. Bu süreçte en az 100-200 bin doları yakacağınızı da artık biliyorsunuz. Girişiminizin kazandıracağı para, ekibinizin operasyonel başarısından tutun da bu işin ayırdığınız, harcadığınız sermayeye kadar pek çok faktör önemli. Bu açıdan net bir şey söylemek zor, fakat en az 50 bin dolarlık ürün sermayesine kavuştuğunuzu düşünecek olursak, ayda 500 bin lira ciro yapmanız beklenir. Bu ciro sonucunda 20 bin TL ile 80 bin TL arasında net kar elde edebilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.