İYİ PARA HABER

Esnafa Rapor Parası Ödemesi Nasıl Yapılır?

05.10.2022
Esnafa Rapor Parası Ödemesi Nasıl Yapılır?

Esnafa Rapor Parası Ödemesi Nasıl Yapılır? Rapor Parası Nedir? Esnafa Geçici İş Göremezlik Rapor Ödeneği, Geçici İş Göremezlik Raporunu Kimler Alabilir?

Rapor, geçici iş göremezlik durumunda alınan belgelerden bir tanesidir. Rapora yapılan ödemeler için rapor parası altında değerlendirilir.

Esnafa rapor parası ödemesi nasıl yapılır? Çalışanlar rapor aldığı zaman bu belgeyi iş verene iletirler ve iş veren raporun girişini gerçekleştirir. Fakat esnaflarda bu durum farklılık göstermektedir. Esnafların rapor parasından yararlanması için Sosyal Güvenlik Kurumuna raporları ibraz etmeleri gerekir. Bağku’rlu kişilerde rapor parasından yararlanabilir.

Rapor Parası Nedir?

Rapor parası ya da diğer adıyla iş görememezlik ödeneği daha önceden SSK’lı kişilere veriliyordu. Günümüzde esnaflarda bu haktan yararlanabiliyor.

Esnafa Geçici İş Göremezlik Rapor Ödeneği

Bağkurlu rapor parası alabilir mi? Yapılan yeni düzenleme ile beraber esnaflarda rapor parasından yararlanabiliyor. İki ya da üç günden daha az alınan raporlara ödeme yapılmaz. Ayrıca geçici iş göremezlik raporunun mutlaka SGK’ya bildirilmesi gerekiyor. Rapor incelendikten sonra ödemeler hak sahibine yapılır. Ödemeler PTT ve Ziraat Bankası üzerinden gerçekleştirilir.

Geçici İş Göremezlik Raporunu Kimler Alabilir?

Rapor parasından yararlanmak için belirli şartları karşılamanız gerekir. Geçici iş göremezlik raporunu almaya hak kazanan kişiler;

  • Yatarak tedavi alanlar,
  • İş kazası geçirmiş kişiler,
  • Meslek hastalığına yakalananlar,
  • Ayakta tedavi hizmetlerinden yararlananlar,
  • En az 90 günlük prim ödemesi yapanlar bu ödemelerden yararlanabilirsiniz.

Geçici İş Göremezlik Rapor Parası Nasıl Sorgulanır?

Rapor parasını sorgulama için Alo 170 hattından destek alabilirsiniz. Ayrıca e- devlet üzerinde de bu hizmeti bulabilirsiniz.

Rapor Parası Neye Göre Belirleniyor?

Rapor parası prim oranına göre değişiklik gösteriyor. Ayakta ve yatarak tedavi almanın fiyatları farklıdır. Paranın alınması için en geç üç gün içinde rahatsızlığınızı SGK’ya bildirmeniz gerekir. Ödeme ise bildirim tarihinden üç gün sonra gerçekleştirilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.