İYİ PARA HABER

Kredi Borcu Ödenmediğinde Ne Olur?

20.11.2023
Kredi Borcu Ödenmediğinde Ne Olur?

Kredi Borcu Ödenmediğinde Ne Olur?: Kredi, nakit ihtiyacı olan kişilere verilen hizmetlerden bir tanesidir. Krediler belirli bir vade üzerinden ödeme planı oluşturularak verilir. Kredilerin zamanında ödenmemesi bazı sorunlara neden olabilir.

Kredi borcu ödenmediğinde ne olur? Kredi aldığınız zaman bankayla bir sözleşme yapılır. Bu sözleşme üzerinde ödeme planı bulunur. Ödeme planına uymamanız durumunda borcunuz büyür ve kredi notunuz zarar görebilir. Bankalar, kredi oranlarını başvuru sahibinin durumuna göre değerlendirilir. Şartların uygun olması durumunda kredi başvuru sahibinin hesabına tanımlanır. Bazı zamanlarda ekonomik olarak zorluk çekebilirsiniz. Bu tür beklenmedik durumdalar kredi ödemesi zor hale gelebilir. Bankalar kredi ödenmediği zaman yasal süreç başlatır.

Hukuki Süreç Ne Zaman Başlar?

Aldığınız krediyi ilk kez ödeyemediğiniz zaman banka sizinle iletişime geçebilirsiniz. Borcunuz hakkında mevcut ödeme şartlarınızla ilgili bilgi verilir. Bu aşamada hukuki süreç başlamayacaktır.  Borcunuzla ilgili hukuki süreç, arka arkaya iki taksidin ödenmemesiyle başlayacaktır. Ödemelerini alamayan banka borçluya bir ihtarname gönderir. İhtarnamede 30 gün içerisinde borcun tahsili istenir.

Yasal Takip Ne Kadar Sürer?

Kredi borcu yasal takip süreci ise üst üste üç ay boyunca ödeme gerçekleştirmediğiniz zaman başlar. İki aylık ödeme yapılmadıktan sonra borçluya çekilen 30 günlük ihtarnamede sonuç alınamazsa yasal takip devreye girer. Bu dönemde de banka ile borçlu arasında görüşme gerçekleştirilir.

Konuta Haciz Gelir mi?

Kredi borcu nedeniyle haciz problemiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Yeni yasa ile mağduriyetlerin azaltılması için haciz konusunda da esnetilme yapılmıştır.

Ödenmeyen Kredi Borcunun Faiz Oranı Nedir?

Bankalar, kredi borcu ödenmemesi durumunda gecikme faizi uygulamaya başlar. Kanuna göre faiz oranı maksimum %30 arttırılabilir.

Evime İcra Gelir mi?

Yasal olarak konutlara gelebilir. Konutla beraber eşyalarda haczedilebilir. Borçlu kişinin haciz edilebilecek maaşı bulunmuyorsa evine haciz emri verilebilir. Ev içerisinde yapılacak haciz işlemi asgari yaşam koşullarını engellemeyecek şekilde gerçekleştirilir.

Borç Ne Zaman Avukata Düşer?

Ödeme yapılmayan 90. günün ardından banka borçluyla son kez görüşme gerçekleştirir. Yapılan görüşmenin sonuçsuz kalması durumunda avukatlar devreye girer. Banka avukatları, borçlunun durumunun takibini gerçekleştirir. Eğer borç tahsil edilemezse bu dosya bir varlık yönetim şirketine devredilir.

Kefil İçin İşlemler Ne Zaman Başlatılır?

Kredi ödenmediği zaman devreye giren süreç, krediye kefil olan kişiler içinde geçerlidir. Kefil kredi borcundan yasal olarak sorumlu kişilerden oluştur. Üç ayın sonunda kefil içinde yasal süreç başlatılır.

Kredi Borcu Ödemek İçin Kredi Çekebilir Miyim?

Kredi borcu kapatmak için pek çok kişi farklı bir yerden kredi çekimi gerçekleştiriyor. Bu yol yasal olarakta insanlara tanınıyor. Farklı bankalar tarafından verilecek kredi gelir durumunuz ve kredi notunuz üzerinden gerçekleştirilir.

Kredi Notum Etkilenir Mi?

Kredi borcunun ödenmemesi kredi puanınızı da ciddi şekilde etkiler. Hakkında yasal takip başlatılan kredi borçları yasal takibe girmenize neden olur. Kara listeye girdikten sonra beş yıl boyunca herhangi kredi alamazsınız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.