İYİ PARA HABER

Vekaletname ile Bankadan Para Çekme Nasıl Yapılır?

07.09.2021
Vekaletname ile Bankadan Para Çekme Nasıl Yapılır?

Vekaletname ile Bankadan Para Çekme Nasıl Yapılır? Vakaletname ile para çekmek için ne yapmak lazım? Vekaletname ile para çekilir mi? Sizlere şimdi bu konu hakkında bilgiler vereceğiz. İşte detaylar…

Vekaletname ile bankalardan para çekebilirsiniz. Ama bu işlemleri yaparken, banka çalışanlarının titiz ve dikkatli bir şekilde bu işlemleri yapacaklarını söylemek istiyoruz. Eğer kişi doğru kişiyse ve vekalet varsa, bankadan para çekebilmektedir. Vekaletler özel vekalet ve genel vekalet olarak iki çeşitte verilmektedir. Genel vekalet ile bankadan para çekecek kişi, yapacakları işlemlerde yetkili ve kapsamlı bankacılık işlemlerini yapan kişidir. Özel vekalette ise, kişinin belirlediği tek bir işlem için yapılacak işlemdir.

Bankadan vekalet ile para çekmek isteyenler, genel vekaletname aldıklarında veya sadece para çekmeye yetki verilen bir özel vekaletname ile daha kolay işlem yapabilmektedirler. Şimdi sizlere Vekaletname ile Bankadan Para Çekme Nasıl Yapılır? hakkında bilgiler verelim.

Vekalet Nasıl Verilir? Gerekli Belgeleri Nedir?

Konumuz banka olduğundan dolayı, bankacılık işlemlerini yapmak için bir kişiyi vekil tayin edip, o kişinin sizin banka hesaplarınız ile ilgili çalışmalar yapabileceğinin gösterdiği belge vekalettir. Bu vekaletlerde başvuru yapacağınız zaman bazı evraklar istenmektedir.

  • Vekalet verecek olan kişi ile birlikte vekalet alacak kişinin kimliklerinin aslı ve fotokopisi
  • İki kişininde kendilerine ait 2 adet vesikalık fotoğraf.
  • Eğer vekalet verilecek olan kişi kurumsal bir firmaysa, bu firmada yetkisinin olduğunu gösteren imza beyannameleri de istenecektir.

Bu belgeleri hazırlayıp, en yakın notere giderek vekalet işlemlerinizi yapabilirsiniz. Vekalet hazırlanırken, eklemek istediğiniz maddeler varsa bu maddeleri de ekleyebilirsiniz. Örneğin sadece para çekmeye dediğinizde oraya bir limit yazabilirsiniz. İmzalarınızı atıp, noter onayladıktan sonra vekaleti alarak banka işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Vekaletname ile Bankadan Para Çekme Nasıl Yapılır?

Vekaletname ile Bankadan Para Çekme Nasıl Yapılır?

Vekaletname ile Para Çekme Nasıl Olur?

Vekaletname alan kişi banka hesaplarından para çekebilmek için yetki aldıysa, o kişinin banka şubesine giderek müşteri temsilcisi ile görüşmesi gerekiyor. Vekalet ile para çekeceğini ve vekalet örneklerini de gösterdikten sonra bir sorgulamaya girecektir. Noter üzerinden bir sorgulama yapılır ve vekaletin doğruluğuna bakılır. Ayrıca bankalar, hesap sahibini arayarak, işlemlerin doğruluğu hakkında da sorular sorabilmektedirler.

Vekaletname ile Para Çektirecek Kişilerin Dikkat Etmeniz Gerekenler Var

Vekaletname ile para çektireceğiniz kişiye tüm yetkiyi vermenize gerek yoktur. Ne kadar parayı çekeceğini, hangi hesaptan çekeceği, hangi gün çekeceğini de noterde evrak hazırlarken sorabilirsiniz. Bu ifadelerin yer almaması halinde ve vakaletname iptal edilmediği sürece evrak geçerliliğini koruyacak ve istediği zaman bu evrakla işlem yapabileceklerdir. Vekaletname ile işiniz bittikten sonra, evrağı aldığınız notere giderek aziname alır ve kişi ile banka şubesine bu evrağı gönderir. Daha sonra bu işlemin iptal olduğu anlaşılacaktır.

Vekaletname ile Kredi Çekme

Bankalardan para çekme gibi işlemleriniz için vekalet verdiğinizde, kredi çekebilir gibi bir madde ekleyebilirsiniz. Yalnız bankalar bu kredi için vekaletname kabul etmemektedirler. Bunun için ilk olarak banka şubeleri ile görüşmeniz gerekiyor. Ama kişi, bankanın internet bankacılığı üzerinden kredi kullanmış ve hesabına atmışsa, vekalet verdiği kişi banka şubesine giderek gişelerden vekaleti ile bu parayı alabilmektedir.

Vekaletname ile Bankadan Para Çekme Nasıl Yapılır? hakkında sizlere bilgiler verdik. Sizlerde bu bilgiler ile birlikte noter üzerinden vekalet çıkartabilirsiniz. Bu işlemleri yaparken, dikkat etmeniz gerektiğinin tekrardan altını çizmek istiyoruz. Bir önceki yazımız olan Bankasız Para Gönderme (En Ucuz YOL) ve TC Kimlik Numarası ile Rapor Parası Sorgulama Nasıl Yapılır? sayfalarına giderek bu konular hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.