Youtube Para Kazanma nasıl olur? Youtube ekipman önerileri nedir? Youtube Kanal açmak istiyorum? Youtube ne kadar kazanırım? Sizlere bu yazımızda Youtube’a sıfırdan başlayan biri için para kazanma nasıl olur, bazı taktikler ve en son kendi açtığım kanalla ilgili bilgiler vereceğiz.
Youtube kanalı açacak olan kişilerin izlenmezsem kapatırım diyerek başlayacaksa hiç başlamamanızı öneriyoruz. Gerçekten ayırabilecek vaktiniz ve içerik fikirleriniz varsa kesinlikle başlayın. Ben 1.5 yıl sonra para kazanmaya başladım ve şuan milyonlarca abonesi olan bir kanal 2 sene hiç para kazanmadan video attığını söylüyor. Sonuç olarak belirli bir yere kadar sabrederseniz ve kaliteyi bozmazsanız mutlaka kazanacağınızdan emin olun.
Youtube Ekipmanları Nasıl Olmalı?
Eğer çekimleriniz bilgisayar tarzı oyun ya da uygulama videoları vs ise kendinize uygun bir ekran video programı ve mikrofon alın. Edit için ise bir sürü programlar var ama ücretsiz programların bir yere kadar işinize yarayacağını ve bir yerden sonra mutlaka lisansını satın almanız gerektiğini unutmayın.
Öğrencilere 8 Yoldan Acil Para Bulma ve Kazanma Yöntemleri
Eğer dış,portre,tanıtım vs tarzı kamera gerektiren videolar çekecekseniz bence video ya da fotoğraf makinesi almanız gereklidir. 2-3 bin TL civarı alacağınız makine işinizi görür. Bir de kullanım yerinize uygun mikrofon almanız gerekir. Mikrofona da ayıracak bütçeniz yoksa telefonla sesi kaydedip editte videoya ekleyebilirsiniz. Kameraya da ayıracak bütçeniz yoksa 1080p video çekebilen bir telefon şimdilik işinizi görür ama bir yerden sonra kamera gerekli olacak. Kamera olarak Canon tercihimdir. Tabii ki bu size kalmış ama size 700D, 200D, 1300D gibi modelleri ve bu modellerin serilerini önerebilirim. İkinci el alırsanız da işinizi görür.
Youtube Kanalı Nasıl Açılır?
Kanalı açarken sallama bir mail ile değil, gerçek kullandığınız bir mail adresiyle kaydolun. Kanalınıza kendi oluşturduğunuz bir fotoğraf, arka plan fotoğrafı ve atacağınız videolara uygun bir isim bulun. ‘’Hakkında’’ kısmında hedeflerinizden, kanalınızda neler yaptığınızdan bahsettiğiniz bir yazı olsun. Hepsini tamamladıktan sonra sıra videoları atma işinde. Ek olarak kanal ismiyle bir de İnstagram hesabı açarsanız her yönden artısı olacaktır.
Youtube Video Yükleme Nasıl Olur?
Videoları belirli bir düzene göre yükleyin. Bir gün 4 video birden yükleyip 2 hafta hiç video yüklemezseniz para kazanmayı açma kısmında sıkıntı yaşayabilirsiniz çünkü ben yaşadım ve izlenme, abone vs açısından da belirli bir düzene göre video atmalısınız.
Örneğin haftada 1 video atacaksanız bunun günü ve saati belirli olsun, hakkında kısmına da eklemeniz iyi olur.
Videoyu yüklemeye başladınız. Şimdi en önemli kısımlardan birine geldik. Başlık, açıklama, etiket, kategori, kapak fotoğrafı vs. Bunların hepsi ilgi çekici ve kaliteli olması gerekir. İnsanların ilgisini çekecek anlaşılır bir başlık ve açıklama girmelisiniz. Etiket kısmına da video içeriğine uygun, insanların arama yaptığı zaman sizin videonuza tıklamasını da sağlayacak etiketler girin. Kategori kısmında uygun olanı seçin. Kapak fotoğrafını video içinden aldığınız bir fotoğrafa başlık ekleyerek ya da arka plan fotoğrafına başlık ekleyerek koyabilirsiniz. Kapak fotoğrafındaki yazı da başlık gibi ilgi çekici olmalı.
Youtube Kanalı Para Kazanmaya Açma
Şimdi de herkesin kafasına göre bir şeyler konuştuğu, kanal nasıl para kazanır, kaç izlenme kaç para vs tarzı yanlış bilinenleri ve kanalınızı para kazanmaya açmayı anlatacağım.
En Güzel Para Kazandıran İşler (5 HARİKA FİKİR)
İlk olarak kanalınızı para kazanmaya açmak için, kanalınızda 4 bin saat izlenme ve 1000 abone olması zorunludur. Bu şartları sağladıktan sonrasına geçelim.
Youtube’dan para kazanma olayı Adsense uygulaması üzerinden işler. Youtube üzerinden hesabınızı, açtığınız bir Adsense hesabına bağlayacaksınız. Bunu yaptıktan sonra onaylanması için size mail gelecek. Bu mail geldikten sonra tüm videolarınızı para kazanmaya açabilir, 10 dk üzeri videolarda koyacağınız reklam sayısını ve kaçıncı dakikaya koyacağınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. Videoyu full reklamla doldurursanız izleyici çabuk sıkılıp videodan çıkar ve izlenme dakikanız düşer. Bu yüzden reklam koymayı abartmamaya çalışın. Videonuz 10 dk altındaysa sadece 1 reklam koyabilirsiniz.
Ek Tavsiye: Kanalınızı başkalarının videolarını indirip tekrar paylaşma üzerineyse hiç bu işe kalkışmayın. Beklemediğiniz anda kanalınız bloke edilir ve bu şekilde asla para kazanamazsınız. Tüm içerikleriniz kendinize ait olsun.
Youtube Kanalınız Para Kazanma İçin Onay Almadı mı?
İlk olarak, para kazanma başvurusu gönderdikten sonra herhangi bir videonuzu silerseniz izlenme yetmeyeceğinden dolayı başvurunuz reddedilebilir. Başvuru tamamlanana kadar videolarınızda oynama yapmayın. Video atmaya devam edin. Eğer düzensiz video atıyorsanız ve uzun süredir video atmamışsanız başvurunuz reddedilebilir.
İnternetten Para Kazanma Yolları (Harika Fikirler)
Kanalınız para kazanma için onaylanmadıysa 2 sebep vardır. Ya telif hakkı size ait olmayan bir müzik, video kesiti ya da bir yerden izinsiz alıntı yapıp videonuz eklemişsinizdir ya da video atma düzeniniz yoktur. Hiçbir eksik olmamasına rağmen onaylanmadıysa Youtube’a destek mesajı göndermelisiniz başka türlü çözülmez.
Youtube İçerikle İlgili Tavsiyeler Nelerdir?
Sürekli herkesin bildiği, herkesin çektiği videoları çekmeyin. Kendi bulduğunuz bir video fikri varsa bunu seri haline getirmeniz çok faydanıza olacaktır. Eğer tutarsa, bunun serisini devam ettirirsiniz. Dediğim gibi sürekli aynı konulu video çekmeyin, başkasından içerik almayın. Çok tutulan ve herkes tarafından çekilip, çok izlenenler hariç.
Youtube Ne Kadar Kazanırım?
Şu kadar izlenmeye şu para diyenlere aldırış etmeyin. Youtube da her videonuzda farklı reklam ve her reklamdan farklı para alırsınız. Ve her videonuzda kimin reklama tıkladığı değişir. Görüntüleme başına verilen miktar var. Reklama göre cüzi sayılır ama aldığınız görüntüleme sayısına göre buradan da reklam hariç bir gelir elde edersiniz. Dediğim gibi hangi videodan ne kadar kazandığınız her zaman değişir. Kazanıyım diye kendi videonuzun reklamlarına tıklamayın, adminler bunu da hesaba katıyorlar, kanalınızda sıkıntı çıkabilir.
Youtube Kazandığınız Parayı Alma
Öncelikle kazandığınız parayı hesabınıza alabilmek için minimum 200 TL geliriniz bulunması gerekiyor. Kullanılabilir bir kartınızı Adsense’e kaydedip onaylama kısmını halletmeniz gerekir. Kartınıza kuruş miktarlı bir para atacak ve ne kadar para attığını yazarak onaylamış olacaksınız. Minimum 200 TL’ye ulaştıktan sonra da kazandığınız parayı kayıtlı kartınıza aktarabilirsiniz.
Genel olarak Youtube mecrasından para kazanma olayı bu şekilde. İnstagram tavsiyemi tekrar söylemek isterim, kanalınız büyüdükçe faydasını anlayacaksınız. Eşzamanlı büyüme olursa kanalınız sayesine instagramdan da reklam alarak para kazanır, İnstagram kitlenize de videolarınızın reklamını yaparak izlenmenizi artırırsınız. Tabii ki bunlar kanalınızı belirli bir yere taşımayı başarabilirseniz. Kullandığım ekipman kısmını da söylemek isterim: Program olarak bandicam, audacity, bandicut, handbrake, telefonda da inshot programlarını kullanıyorum. Kameram Canon 200D. Ucuz bir yaka mikrofonu kullanıyorum. Şarkı yapan biriyseniz de phantom power, ses kartı vs şeylerle uğraşmamak için Behringer C1U ya da BM-300 alabilirsiniz. Phantom power ya da kaliteli ses kartı alırsanız daha iyi kayıt yaparsınız.
EK Tavsiye: Bir yere kadar uğraşıp, olmuyor diye bırakmayın. Sürekli yenilikçi ve kaliteli olun. Farklı video fikirleri düşünün. Günde 10 video daha çok kazandırır diye bir şey yok. Ne kadar kalite, o kadar izlenme, o kadar reklam gösterimi ve o kadar para. Şunu da eklemek isterim videonuzun sadece içeriği değil, editi, görüntü ve ses kalitesi de bi o kadar önemlidir. Youtube da çok izlenmek demek farklı şirketlerden reklam almak, yeteneğiniz varsa şarkı yapmak ve İnstagram, twiteer vs mecralarda da farklı reklam gelirleri elde etmeniz demektir.
Youtube Kanal Açmak İstiyorum
Kanalımı 2015 te çektiğim bir videoyu atma amacıyla açtım. Herhangi bir para kazanma amacım yoktu ve attığım videoyu yaklaşık 5 bin kişi izledi. Ben de benzer tarz videoları atmaya devam ettim. 2016’da kanala baktım ve videolarımın beklediğimden fazla izlendiğini farkederek bu işe başlamayı düşündüm. Sanırım o zamanlar 4 bin saat izlenme şartı yoktu. 1000 aboneye ulaşmış durumdaydım ve para kazanma başvurusu gönderdim ardından onaylandı.
Kendimi çekmediğim için ve çektiğim videolar her zaman çekilmeye müsait olmadığı için de atacak video bulamıyordum. Bu arada o zamana kadar attığım videolar izlenmeye devam ettikçe para kazanmaya da devam etti ve 35 dolar gibi bir miktar Adsense hesabıma yüklenmişti. Ben de o zamanlar -şuan gerçeğin farkına varıp pişman olsam da, Facebook gibi sosyal medya sitelerinden başkalarının videolarını indirip paylaştım.
Video sahiplerinin içinden bazıları videolarımı şikayet etti ve birçok telif yedim. Kanalım para kazanmaya kapatıldı, ben de kendime ait olmayan tüm videoları kaldırdım. Kendi çektiklerimin içinden de birçoğunu kaldırdığım için 4 bin saatin altına düştüm ve kanal para kazanma için uygun olmamış oldu. Sonrasında başka alanda videolar yayınladım ve kanalımı belirli bir seviyeye getirdim, hala da devam ediyorum. Anlattığım yazıyla ilgili anlamadığınız, eksik gördüğünüz, sormak istediğiniz bir şey olursa msj olarak yazabilirsiniz.