İYİ PARA HABER

100 Bin TL Faizsiz Tarım Hayvancılık Kredisi (2021 Başvuru Şartları)

100 Bin TL Faizsiz Tarım Hayvancılık Kredisi (2021 Başvuru Şartları)

Ziraat Bankası 100 Bin TL Faizsiz Hayvancılık kredisi 2020 yılında verilmeye başlanacaktır. 2020 ve 2021 yıllarında faizsiz hayvancılık kredisi alabileceksiniz. Arıcılıktan sığır yetiştiriciliğine, süs bitkilerinden su ürünlerine kadar birçok sektörle ilgilenen çiftçiler bu krediden faydalanabilecekler. Bu kredileri isterseniz yatırım, isterseniz de işletme döneminizdeki tüm ihtiyaçlarınız için kullanabilirsiniz. Bugün sizlere Ziraat Bankası 100 Bin TL Faizsiz Hayvancılık Kredisi hakkında bilgiler vereceğiz. Eğer bu bankadan çiftçi kredisi kullanmak isterseniz de Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Çiftçiye 100.000 TL Faizsiz Kredi 2020

Resmi gazetede yayınlanan bildirge ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2020 ve 2021 yıllarında olmak üzere sıfır faizle hayvancılık kredisi verileceği açıklanmıştır. Bu açıklamada Genç çiftçilere 30 bin hibe verilirken 100 bin lira da faizsiz kredi verileceği de açıklanmıştır. Hadi Gelin Köyümüze Geri Dönelim sloganı ile yapılan bu açıklamada Faizsiz kredi başvuruları başlayacaktır. Sayfamızda bulunan Genç Çiftçiye 30 Bin Hibe Destek adlı yazımızı okuyarak bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ziraat Bankası 100 Bin Lira Faizsiz Kredi

Bakan’ın açıklamasından sonra bu 100 bin faizsiz krediyi verilecek bankada açıklanmıştır. Ziraat Bankasından faizsiz kredi başvurusu yapabilirsiniz. Zaten bu bankadan sayfamızda da göreceğiniz gibi her alandaki çiftçilere uygun kredi veren banka olduğunu görmekteyiz. Koyun, Keçi, Sığır, Manda, İnek yetiştiren ve et ile süt üreten çiftçiler Ziraat bankasından uygun faizlerle kredi alabilmektedir. Eğer Ziraat Bankası 100 Bin Lira Faizsiz kredi onayını beklemek istemiyorsanız bu bankadan çiftçilere özel bir çok krediye başvuru yapabilirsiniz.

Faizsiz Kredi İçin Belirtilen Şartlar

Sıfır faizli kredilerde bazı şartlar mevcuttur. Sıfır faizli kredi alabildiğiniz sektörler aşağıdaki tabloda yer almıştır. Resmi gazetede yayınlanan karar için tıklayabilirsiniz.

Sütçü, Etçi ve Kombine Sığır Yetiştirmek İsteyenlerSıfır Faizli Kredi
Damızlık Düve Yetiştirmek İsteyenlerSıfır Faizli Kredi
Arıcılık Sektöründe%50 Faiz İndirimi
Küçükbaş Hayvancılık KredisiSıfır Faizli Kredi, Yatırım Dönemi Kredisi
Kanatlı Kümes Hayvanı Yetiştiriciliği%50 Faiz İndirimi
Kanatlı Damızlık YetiştirenlerSıfır Faizli Kredi
Su Ürünleri Yetiştiriciliği (100 Bin Limit)Sıfır Faizli Kredi
Yaygın Hayvansal ÜretimiSıfır Faizli Kredi
Seracılık%75 Faiz İndirimi
Yaygın Bitkisel Üretimi%50 Faiz İndirimi
Yem BitkisiSıfır Faizli Kredi
Yurt İçi Fide Üretimi (Sertifikalı)Sıfır Faizli Kredi
Yurt İçi Tohum, Fide ve Fidan Kullanımı (Sertifikalı)Sıfır Faizli Kredi
Seraların ModernizasyonuSıfır Faizli Kredi
Süs Bitkisi Üretimi%50 Faiz İndirimi
İyi Tarım Uygulamaları%50 Faiz İndirimi
Tarımsal Mekanizasyon%75 Faiz İndirimi
Traktör Kredisi 75.000 TL%50 Faiz İndirimi
Traktör Kredisi 75.000 TL üstü%25 Faiz İndirimi
Modern Basınçlı SulamaSıfır Faizli Kredi
Arazi Alımlarında%25 Faiz İndirimi
Soğuk Hava Depoları%50 Faiz İndirimi
Lisanslı Depoculuk Yatırımlarına%50 Faiz İndirimi
Tarımsal Ürünlerin Yerleşmesi%50 Faiz İndirimi

Yukarıda verilen kredi çeşitleri Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifi ortaklığında verilecektir.

Ziraat Bankası Faizsiz Kredi Başvuru Şartları Nelerdir?

Faizsiz kredi müşterilere yatırım dönemlerinde verilmeye uygun görülmüştür. Bu dönemin tespitini Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası yapacaktır. Başvurduktan sonra biraz süre beklemeniz gerekmektedir. Bu inceleme süresi bankanın işleyişine göre değişiklik gösterecektir. Kredi incelendikten sonra ipotek istenmesi, ödeme planını oluşturma ve tahsil işlemlerini banka ve Tarım Kredi Kooperatifi tarafından belirlenen işlemlerdir. Eğer uygun bulunmanız durumunda 31 Aralık 2020 tarihine kadar kredi kullanabileceksiniz.

Ziraat Bankası faizsiz kredi için daha önce çiftçinin bu tarzda kredi kullanmaması gerekmektedir. Eğer kredi siciliniz de kötüyse banka size kredi vermeyebilir. Kredi notu düşük olanların talepleri ise banka tarafından değerlendirilip onaya sunulacaktır. Faizsiz kredi alabilmeniz için banka siciliniz önemlidir.

Ziraat Bankası Faizsiz Kredi Başvurusu 2020

Eğer bu krediyi kullanmak istiyorsanız aşağıda vereceğimiz evraklarla en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek başvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca banka şubelerine giderek ne kadar kredi alabileceğinizi ve hangi şartlarda kredi verileceğini detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bankaya giderken aşağıdaki evrakları götürmeniz gerekecektir.

  • Nüfus Cüzdanı
  • ÇKS Belgesi
  • İşletmenizin son 3 yıllık Bilançoları
  • İpotek istenirse, Taşınmazların tapuları

Banka kredi başvurunuzdan sonra sizden kefil de isteyebilir. Bunun için ilk başvuruyu bu evraklarla birlikte şahsen yapmanız gerekmektedir.

Yukarıda size 100 Bin TL Faizsiz Kredi hakkında bilgiler verdik. Sayfamızda bulunan diğer çiftçi kredileri ile bilgi almak istiyorsanız tıklayınız. Bu konu hakkında aklınıza takılan soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. İshak bayram dedi ki:

    İkinci el traktör 2014 model 8.ay çıkışlı traktörü kredi kullanarak alabilirmiyim ve traktör kredisi oranlarını öğrenmek istiyorum bilgilendirirseniz memnun olurum