İYİ PARA HABER

Çiftlik Kurma Devlet Desteği Nasıl Alınır?

14.10.2022
Çiftlik Kurma Devlet Desteği Nasıl Alınır?

Çiftlik kurma devlet desteği nasıl alınır? Çiftlik kurmak isteyenler devlet tarafından destek alabilir mi? 2022 yılında verilen destekler 2023 yılında da verilmeye devam edecek mi? Şimdi sizleri iş fikri olarak Çiftlik kurmak isteyen kişilerin devlet desteklerine nasıl alabileceklerinden bahsedeceğiz.

Çiftlik kurmak için devlet desteği almak isteyen kişiler GAP Dop dokap ve Dap projelerin yer aldığı bölgelerde çalışma faaliyeti göstermesi gerekiyor. Çiftlik kurmak için devlet desteği almak isteyen ve hibe kredi almak isteyen kişilerin bu kurumlara başvuru yapmaları gerekiyor. Devlet destekli kredi başvurusu yapacak olan kişiler çiftlik kurma işleminde harcanan giderlerin yüzde 50’si ne kadar hibe kredi alabilmektedir.

Yani bir çiftlik kurduğunuz zaman eğer giderlerinizi faturalandırılırsanız bu giderlerin yüzde 50’si devlet tarafından karşılanacaktır. Çiftlik yapımında kullanılan materyallerin ve alınan hayvanların parasal karşılıklarının yarısı devlet tarafından sizlere verilir.

Başvuru yapmak isteyenler gerekli şartlara ve belirtilen evrakları hazırladıklarını da hibe kredi başvurusu için başvuruda bulunabilirler. Şimdi sizlere bu konu hakkında bilgiler vermek istiyoruz.

2023 Devlet destekli çiftlik kurma kredisi başvuru şartları nelerdir?

Devlet destekli olarak Çiftlik kredisi kurmak istiyorsanız bazı şartlara uygun olmanız gerekiyor. Bunlardan birincisi Türk vatandaşı olmanız zorunludur. Suriyeli veya diğer ülke vatandaşları olan kişiler devlet desteği olarak çiftlik kurma kredisini alamazlar. Bu krediler de yazımızın başında da söylediğimiz gibi çiftlik masraflarının %50 si ne kadar hibe kredi alacaksınız.

18 yaşını doldurmuş olmalı ve en az 1 yıl süre içerisinde hayvancılık yapıyor olmanız şartı vardır. Ayrıca istediğiniz Çiftlik projesini de il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yaptıktan sonra proje olarak sunmanız gerekiyor. Projeniz eğer çiftliğinizin kurulacağı il müdürlüğünce onaylanırsa projede sunduğunuz detayları uygun olarak bu çiftliği kurarak işlem yapmanız gerekmektedir.

Ayrıca çiftçi kayıt sistemine de kaydınızın olması şartı vardır. Eğer bu şartlara uygunsanız çiftliği kurmanız gerekiyor. Kuruluş yapacağınız sırada yaptığınız harcamaları muhakkak faturalandırmanız gerekmektedir.

Devlet destekli Çiftlik kurmak için kredi başvurusu nasıl yapılır?

Çiftlik kurmak için hibe kredisi başvurusu yapmak istiyorsanız GAP Dop Dokap ve Dap kuruluşlarından birine başvuru yapmanız gerekiyor. Başvuru yapacak kişilerin yaptıkları hatalardan bir tanesi Çiftlik projesini hayata geçirmeden bu başvuruları yapmalarıdır. Başvuru yapacağınız zaman Çiftlik projenizin hayata geçirilmiş olması ve fiziki olarak Çiftliğinizin hazır olması gerekmektedir. Yaptığınız tüm harcamaları da faturalandırılırdıktan sonra başvuru sonrasında yaptığınız harcamaların %50 si ne kadar kredi kullanacaksınız. Geriye kalan kısmı da siz ödemiş oluyorsunuz. Başvuru olumlu sonuçlanması durumunda il müdürlüklerine sorduğunuz proje ile birlikte hayata geçirdiğiniz projenin de aynı olmasına özen gösteriniz.

Küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısından projede yer alan tüm materyalleri muhakkak tam olarak sunmanız gerekiyor. Kredi başvurusu sırasında kurumlar sizden yasal belgelerde isteyecektir. Bu belgelerin bir kısmı kişiye dair özel olarak hazırlanacak bir kısmı da kurulan çiftliğimize daha iyi olacak belgelerdir. Çiftlik alanınıza başvuru yapmadan önce bu belgeleri tamamlamanız gerekiyor.

Devlet destekli çiftlik kurma kredisi başvurusu için evraklar nelerdir?

Hibe kredisi başvurusu yapacak olan kişiler istenilen belgeleri belirtilen kurumlara giderken götürmeleri gerekiyor. Ayrıca bu kurumlarda eğer başvuru yapacaksınız, çiftlik kurma kredisi başvuru formunda eksiksiz olarak doldurmanız şarttır. Başvuru formunu eklenen evraklar ise şu şekildedir.

  • Nüfus cüzdanı Aslı ve fotokopisi
  • il müdürlüğünce Onaylanmış Çiftlik projesi
  • çiftçi kayıt sistemine kayıt olduğuna dair belge
  • Kredi kullanacak olan kişinin imza beyannamesi
  • çiftliğimize ait tapu veya kira belgeleri
  • çiftliğimize ait işletme kayıt belgesi
  • Çiftlik masraflarının faturalandırılmış tutarları Bu belgeleri başvuru formu ile beraber kurumlara verdikten sonra iyi bir kredi başvurusunu yapabilmektesiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.