İYİ PARA HABER

Yapı Kredi Çiftçi Kredisi 2021 (Hibe Kredi ve Başvuru)

Yapı Kredi Çiftçi Kredisi 2021 (Hibe Kredi ve Başvuru)

Yapı kredi çiftçi kredisi almak isteyen vatandaşlarımız için yazdığımız bu yazımızda bu kredinin tüm detaylarından bahsedeceğiz. Yapı Kredi Bankası çiftçilere destek olan bir bankadır. Diğer bankalar kadar çok tercih edilmese de tarımsal üretim yapan herkese uygun faiz oranları ve uygun vadelerle kredi imkânı sağlamaktadır. Bu kredilerin adı Yapı Kredi Çiftçi Destekleme Kredisi olarak da geçmektedir.

İhtiyacınız olan her şey için bu bankadan kredi başvurusu yapabilirsiniz. Eğer banka şartlarına uygun bir çiftçiyseniz tarımsal ekipman alımı kredisi, tarla kredisi, bahçe kredisi, sera kredisi, bağ kredisi ve traktör kredisi gibi kredilerinizi düşük faizlerle Yapı Kredi bankasından alabilirsiniz.

Ayrıca bu banka TKDK ve IPARD teşvikleriyle hibe kredisi almaya hak kazanmış kişilere de neredeyse faizsiz çiftçi kredisi diye adlandırabileceğimiz kredilerde sunmaktadır. Şimdi sizlere Yapı Kredi Çiftçi kredisi hakkında bilgiler vereceğiz. Yazımızı okuyarak bu kredi başvurusunda nasıl bulunacağınızı öğrenebilirsiniz.

İlgili Konu: Sayfamızda bulunan bir diğer çiftçiler ile ilgili konumuz olan Genç Çiftçiye 30.000 TL Hibe Desteği makalemizi okuyarak bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Yapı Kredi Bankası Çiftçi Kredisi (Vade Oranları, Uygun Faiz)

Bu bankadan yatırımlara yönelik çiftçi kredisi de alabilirsiniz. Bu kredi türüne çiftçiler ve işletmeler başvuru da bulunabilir. Eğer tesislerinizi yenilemek istiyor ve üretim kapasitesini arttırmak istiyorsanız bu tarz krediler tam size göre kredilerdir. Yatırımlara yönelik kredilerde vade en fazla 60 ay yani 5 Yıl olarak belirlenmiştir. Ödeme şekli ise ister aylık, ister 3 aylık, ister 6 aylık, isterseniz de 12 aylık olarak ödeyebilirsiniz. Bu kredi başvurusunda ki en büyük şart ya kefil ya da ipotek gösterilmesidir.

Yapı Kredi Çiftçi Kredisi

Yapı Kredi Çiftçi Kredisi (Hibe Kredi ve Başvuru)

Çiftçilerin üretim esnasında karşılaştığı ihtiyaçlar için ise bu banka bitkisel üretim kredisi vermektedir. Ekim esnasında, dikim esnasında, sulamada ve hasat yapıldığı zaman oluşan ihtiyaçların yani masrafların bu kredi ile finanse edilmesi için Yapı Kredi Bitkisel Üretim kredisi vermektedir. Hasat döneminde ödeme yapabileceğiniz bu kredi ile tek seferde kredinizi kapatabilirsiniz. En fazla 18 ay vade yapılan bu kredi çeşidine de başvuru yaparak ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Yapı Kredi Bankası çiftçilere bu krediler dışında daha başka kredilerde vermektedir. İsterseniz şimdi onlar hakkında bilgiler verelim.

Yapı Kredi Traktör Kredisi (0 Km ve İkinci El)

Traktörünüzü yenilemek istiyorsanız düşük faizli kredi ile yapı kredi bankasından kredi alabilirsiniz. Uzun vade verilen traktör kredisi hem sıfır alımlarınız da hem de ikinci el alımlarınızda size destek verilecektir. Sıfır km aldığınız traktörün fatura bedeline göre kredi almaktasınız. Bunun için fatura bedelinin %75’ine kadar kredi kullanabilirsiniz. Bu krediyi 7 YIL vade yapabilir ve uzun vadelerde ödeyebilirsiniz. 7 Yıl vade sadece sıfır km traktör alımlarında geçerlidir. Ayrıca bu kredi ödemesini 3 ayda bir, 6 ayda bir veya senede 1 ödeme yapabilir veya Hasat zamanı komple kapatabilirsiniz.

İkinci el traktör alımlarınız da ise aldığınız traktörün kasko bedeline göre kredilendirilirsiniz. Bu kredi traktörün kasko değerine göre %75’ine kadar kredi verilmektedir. İkinci el traktör kredisinde vade ise 36 ay ile sınırlıdır. Bu kredi ödemelerini de sıfır km traktör alımında olduğu gibi değişik vadelerde ödeyebilirsiniz.

Yapı Kredi Sera Yapımı Kredisi (Örtü Altı)

Yapı kredi bankasından sera kurmak veya seranızı tadilat ederek modernizasyonu yapmak isterseniz düşük faizli kredi alabilirsiniz. Yapı kredi çiftçi kredisi ile en fazla 60 ay vadeli ödeme tablosu oluşturabilirsiniz. Bu kredi geri ödemesini değişik vadelerde veya senede 1 kez ödeme yaparak ödeyebilirsiniz. Yapı kredi sera kredisi almak istiyorsanız Kontrollü Örtü Altı Üretim Belgesine sahip olmanız gerekmektedir.

Yapı kredi bankası örtü altı üretiminiz içinde size kredi vermektedir. Bu kredinin adı İlaç, Gübre ve Fide ihtiyaçlarınız için 12 ay vadeli çiftçi kredisi çekebilirsiniz. Bu kredinin ödemesini kredi aldıktan sonra 1 yıl geçtikten sonra ödeyebilirsiniz. Ayrıca önceden de ödeme yaparak düşük faizden yararlanabilirsiniz. Diğer konumuz olan Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Yapı Kredi Tarım Ekipmanları ve Ticari Araç Kredisi

Bu banka çiftçilerimize pulluk, mibzer, balya makinesi gibi ekipman alımlarınızda da kredi imkânı vermektedir. Ayrıca tarım işletmesi sahipleri bu kredi çeşitlerini kullanarak araç alımları için de kredi alabilirler. Düşük faiz oranları ve uzun vade imkanı ile Yapı kredi ticari araç kredisi çekebilirsiniz. Yılda bir kez ödeme seçeneği sunan bu bankadan tüm ekipmanlarınız için ayrı ayrı kredi alabilirsiniz. Bu tarz kredilerin tümünde en fazla 60 ay vade yapılır. Faiz oranları ise sizin kredi sicilinize ve daha önceki banka çalışmalarınıza göre belirlenmektedir. Bu kredi başvurusunu yaptığınız zaman belli olacak bir şeydir. Yapı kredi bankası müşteri hizmetlerini arayarak bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Yapı Kredi Hibe ve Destek Kredileri (Çok Düşük Faizlerle)

Eğer hibe almaya hak kazandıysanız çok düşük faiz oranları ile Yapı Kredi Çiftçi Destekleme kredisi alabilirsiniz. Meyve ve sebzelerinizi işlenip pazarlamak için ve tarımsal üretim standartlarınızı geliştirmek için bu bankadan çiftçi kredisi alabilirsiniz. Bu krediler hibe kredilerdir. Ayrıca %50 ve %60 arasında değişen kredi miktarları ile en faz 24 ay vade ile kredi alabilirsiniz. Aşağıdaki tablodan ne kadar kredi alabileceğinizi görebilirsiniz.

Yapı Kredi Hibe Tutarları ve Oranları 2021:

 Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi, PazarlanmasıSu Ürünlerinin İşlenmesi ve PazarlanmasıÇiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi
Kimler Yararlanır?Kooperatif ve Merkez BirlikleriSu Ürünleri veya Kültür Balıkçığı ürünleri işleme kapasitesine sahip işletmelerArıcılık üretimi, tıbbı ve aromatik bitkiler yetiştiriciliği ve Süs bitkisi yetiştiriciliği alanında faaliyet gösteren işletmeler
Hibe Miktarı50.000 – 1.250.000 Avro50.000 – 1.500.000 Avro5.000 – 250.000 Avro
Proje BütçesiSınırsızSınırsızSınırsız
Proje Süresi24 Ay24 Ay6 Ay
Hibe Oranı%50 – %65%50 – %65%50 – %65
Başvuru Adedi111
Hibe Kapsamına Giren GiderlerMakine ekipman alımı, Yapım işleri, Hizmet alımı, Görünürlük harcamalarıMakine ekipman alımı, Yapım işleri, Hizmet alımı, Görünürlük harcamalarıMakine ekipman alımı, Yapım işleri, Hizmet alımı, Görünürlük harcamaları

Yapı Kredi Bankası Çiftçi Kredisi Başvurusu

Bu bankadan kredi almak istiyorsanız, Yapı Kredi bankası çiftçi şubesi olan bir şubeye giderek direk başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu kredi başvurusunu yaptığınızda krediniz kısa bir süre içinde değerlenecek ve size uygun olan kredi limiti size bildirilecektir. Bu kredi başvurusunda bulunacak kişilerin ÇKS Belgesi olması ve tüm evraklarının tam olması gerekmektedir. Yapı Kredi bankası çiftçi kredileri vererek tüm çiftçilerin yanında olan bir bankadır. Size en yakın Yapı Kredi bankası için tıklayınız.

Yapı Kredi Bankası Çiftçi Kartı (Verimli Kart)

Yapı Kredi çiftçilere özel çıkarttığı bu kart ile mazot alımlarınızı, gübre alımlarınızı, ilaç alımlarınızı, tohum alımlarınızı ve fide alımlarınızı almak için kullanabilirsiniz. Üye işyerlerinden yaptığınız alışverişlerde 6 ay faizsiz ödeme imkanı sunulmaktadır. Ayrıca ödemelerinizi hasat dönemi nede erteleyebilirsiniz. Bu kart ile tüm Yapı Kredi ATM’lerinden istediğiniz zaman nakit çekebilirsiniz. Ayrıca bu kart ile ödemelerinizi yapabilir ve otomatik ödeme oluşturarak kolay bir şekilde tüm ödemelerinizi yapabilirsiniz. Yapı Kredi bankası internet bankacılığını da kullanarak kredi ve kredi kartı başvurularını da kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Yukarıda sizlere Yapı Kredi Bankası Çiftçi Kredisi Hakkında bilgiler verdik. Sizde eğer bu bankadan kredi almak istiyorsanız yukarıda verdiğimiz yöntemlerle başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Sormak istediğiniz soru, görüş ve önerilerinizi aşağıdaki BİR CEVAP YAZ yerine yazabilirsiniz. Bir önceki konumuz olan Çiftçiye Kredi Kartı Veren Bankalar hakkında da bilgi almak için makalemizi okuyabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.