İYİ PARA HABER

Ziraat Bankası Devlet Destekli Çiftçi Kredisi Nasıl Alınır?

Ziraat Bankası Devlet Destekli Çiftçi Kredisi Nasıl Alınır?
Ziraat Bankası çiftçi kredisi faiz oranları ve bu kredi türünün şartları ile ilgili sizlere derin bir araştırma yaptık. Ziraat bankası çiftçi kredisi ile sizde destek ve hibe krediler alabilir, tarım sektörüne yeni yatırımlar yapabilir ve ya kendi yatırımınızı büyüterek hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Ziraat Bankasından şu an için faizsiz çiftçi kredisi imkanı bulunmamaktadır. Yalnız verdiği faiz oranları diğer tüm bankalara nazaran daha düşük ve tamamen çiftçinin yanında olan bir banka görüntüsü vermektedir. Bu düşük faizli kredi çeşitlerine traktör kredisi, tarla kredisi, bahçe kredisi, bağ alımı kredisi, sera kredisi gibi kredileri de ekleyebilirsiniz. Bugün sizlere Ziraat Bankası çiftçi kredisi 2020 hakkında bilgiler vereceğiz. Bir önceki yazımız olan Küçükbaş Hayvan Kredisi  makalemizi okuyarak bu konu hakkında da bilgi alabilirsiniz.  Şimdi sizlere Ziraat Bankası çiftçi kredisi hakkında bilgiler verelim.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi Şartları Nedir?

Faiz oranları ve ne kadar kredi limiti olduğu hakkında da size bilgi vermek istiyoruz. Öncelikle bu bankadan kredi alacak çiftçilerin bilmesi gereken bir durum vardır. Faiz oranı ve alacağınız kredi miktarı sizin başvurunuzdan sonra belli olacaktır. Genellikle kişiye göre değişen bu oranlar, sizin kredi çalışmalarınıza göre de sonuçlanacaktır. Bu yüzden en uygun faizleri ve ne kadar kredi alabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek bu adımları atabilirsiniz.Bitkisel Üretimler için Ziraat Bankası kredi vermektedir. Üretim ihtiyaçlarınız için gerekli olan nakit ihtiyacınızı Ziraat bankası tarım kredisi alarak sağlayabilirsiniz. Aşağıda vereceğimiz alanlarda, bitkisel üretim yapan gerçek ve tüzel kişiler kredi kullanabilirler.
  • Tarla
  • Bahçe
  • Bağ
  • Sera
  • Topraksız Üretim

Bitkisel Üretimler İçin Ziraat Bankası Tarım Kredisi

Üretim kapasitesini arttırmak istiyorsanız Ziraat bankası size destek olan bir banka olduğunu unutmayın. Düşük faizle tüm çiftçilerin ilk olarak tercih ettikleri bankalardan birisi Ziraat Bankası’dır. Sizde eğer bu bankadan kredi başvurusu yapacaksanız en yakın banka şubesine gitmenizi öneririz. Ziraat bankası tüm başvuruda bulunan çiftçilere düşük faiz ile kredi vermektedir.Tarla alımı, bağ alımı, bahçe alımı ve sera alımı için kredi kullanabilir, soğuk hava deposu alımı, tahıl depolama siloları alımı ve yeni bir tesis kurmak için de kredi çekebilirsiniz. Tarlanızdaki sulama sistemleri kurulumunu ve derin kuyu açmak için yapacağınız masrafları bu bankadan kredi olarak alabilirsiniz. Ayrıca genç çiftçiyseniz size özel fırsatlardan da yararlanabilirsiniz. Son olarak Ziraat Bankasından elektrik, su ve kira giderleriniz için de kredi talebinde bulunabilirsiniz. Bu kredi ödemelerini ister aylık, ister 3 aylık, ister 6 aylık isterseniz de yıllık olarak en fazla 60 ay vadeli olarak alabilirisiniz.
Ziraat Bankası Devlet Destekli Çiftçi Kredisi Nasıl Alınır?

Ziraat Bankası Devlet Destekli Çiftçi Kredisi Nasıl Alınır?

Ziraat Bankası Tarım Arazisi Kredisi 

Bu bankadan eğer tarım arazilerinizi büyütmek ve ya ortağı olduğu tarla, bahçelerin tamamına sahip olabilmek için aradığınız nakit ihtiyacını Ziraat Bankası Tarım arazisi kredisine başvuru yaparak giderebilirsiniz. Bu kredilerin bir diğer adı ise tarla alımı kredisi olarak da geçmektedir. Bu kredileri düşük faizlerle 12 ve 60 ay vadeli olarak kullanabilirsiniz. Bu kredide verilen şartlar ise şunlardır.
  • Yeni tarla almanız durumunda Ziraat Bankasına giderek Tarla Alımı kredisi başvurusu yapabilirsiniz.
  • Kendi tarlanızın hemen bitişiğindeki tarlayı almak için de kredi başvurusu yapabilirsiniz. Ayrıca alacağınız tarlanın hisseli olup olmaması önemli değildir.
  • Eğer bir çok ortak tarafından Tarla, Bağ ve Bahçe’niz varsa ve siz onların parasını vererek bu mülklerin tek sahibi olmak istiyorsanız da bu bankadan kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.
Ziraat Bankası tarım kredisi haricinde diğer bankaların da tarım kredileri hakkında bilgi almak istiyorsanız, Tarım kredisi veren bankalar adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Şartları ve Başvuru

Genel olarak traktör kredileri ile ilgili olan bu krediler faizsiz mi gibi sorular almaktayız. Şu an için bu banka ve diğer tüm bankaların böyle bir çalışması yoktur. Yalnız çok düşük faizlerle kredi imkanı sağlayan bu bankadan düşük faizle traktör kredisi alabilirsiniz. Sıfır ve ikinci el traktör kredileri alımında 36 aya kadar vadeli kredi alabilirsiniz. Sıfır km traktör alımlarında ise fatura bedelinin %75’ine kadar kredi kullanabilirsiniz. 200 bin liralık bir faturası olan sıfır km traktör de 150 bin tl 36 ay vade ile kredi kullanabilirsiniz. 2. El traktör alımlarınızda ise şu şartlara uygun olmanız gerekmektedir.
  • İkinci el traktör alacaksanız en fazla 8 yaşında olması gerekmektedir.
  • Kredi alacağınız traktörün Zirai Kredilendirme Belgesi olması gerekir.
  • Eğer tarımsal işletmeniz var ise 3 yıllık bilançoyu bankaya vermeniz gerekir.
  • İkinci el traktörlerde verilen kredi kasko değerine göre verilmektedir. Kasko değerinin %75’ine kadar kredi kullanabilirsiniz.
  • İkinci el traktör kredisi ödemelerinizi 3 ayda bir, 6 ayda bir ve 12 ayda bir yapabilirsiniz.
Traktör kredisi ile birlikte ekipmanlarını da alacaksanız, çayır biçme, balya ve silaj makinesi, patates toplama makinesi, zeytin toplama makinesi, meyve toplama makinesi, pulluk, mibzer, patoz ve kültivatör için de kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Tekrar söylemek gerekirse bu bankadan faizsiz traktör kredisi alamazsınız. Kişiye özel uygulanan faizlerle en düşük faiz oranı ile kredi kullanacağınıza emin olabilirsiniz.

Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi İçin Gerekli Evraklar Nedir?

Her kredide olduğu gibi bu kredide de gerekli evraklar vardır. Başvuru yapan kişiye ait nüfus cüzdanı gereklidir. Kişiye ait çiftçi belgesi ve tarımsal işletmeye ait tapu veya kira sözleşmesine ait bilgiler gereklidir. Kredi için göstereceğiniz teminatlara ait evrakları da bankaya sunmanız gerekecektir. Kredi almak isteyenler için başvuru yaptığınızda son 3 yıla ait bilanço ve gelir tablosu da en gerekli evraklar arasında yer almaktadır.Tüzel Kişiler İçin İstenilen Evraklar İse Şunlardır;
  • Tüzel kişilik ana sözleşmesinin yayınlandığı Ticaret Sicil Gazetesi
  • Çiftçi Belgesi – ÇKS Belgesi
  • Oda Kayıt Belgesi (Önemli)
  • Vergi Levhası
  • Noter onaylı İmza Sirküleri
  • Son üç yıla ait bilanço ve gelir tablosu ( Yeni kurulduysa son yıla ait)
  • Tapular, kira kontratları
  • Krediyi güçlendiren teminatlar
Çiftçi Belgesi Nasıl Alınır? Diye merak ediyorsanız sayfamızdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Ziraat Bankası Başak Kart (Çiftçiye Özel Kredi Kartı)

Ziraat Bankası’nın çiftçiler için hazırladığı bu kart ile mazot alımınızı, gübre alımınızı, fide alımınızı, tohum alımı gibi bir çok ürün alımınızı yapabilir ve tüm ihtiyaçlarınızı bu kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. Ziraat bankasının çiftçilere özel hazırladığı bu kredi kartına Başak Kart denilmektedir. Başak kart anlaşmalı işyerlerinden yapacağız vadeli alışverişlerinizde 5 ay boyunca faizsiz olarak erteleme imkanından faydalanabilirsiniz.Ürün alımlarınızı Başak kredi kartı ile yaparsanız ve anlaşmalı iş yerinden alışveriş yaptığınızda tarımsal kredinizden de faydalanabilirsiniz. Ödemelerinizi hasat dönemine göre belirleyebilirsiniz. Ayrıca size özel indirimlerle de tüm ürün alımlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu kredi kartına başvuru yapmak için en yakın Ziraat Bankasına giderek çiftçi belgelerinizle başvuru yapabilirsiniz. Eğer bir kredi almayı düşünüyorsanız, Başak kredi kartına da başvuru yapacağınızı belirtebilirsiniz.Yukarıda sizlere Ziraat Bankası Çiftçi Kredisi hakkında bilgiler verdik. Bu bankadan kredi almak istiyorsanız en doğru bilgileri yakınınızdaki Ziraat Bankasına giderek anında öğrenebilirsiniz. Yazımızın başında da dediğimiz gibi bu bankadan kişiye özel faiz ve kredi limiti uygulanmaktadır. Eğer daha önce bu kredileri kullandıysanız ve ödemelerinizde sıkıntı yoksa düşük faizle ve yüksek limitle kredi kullanabilirsiniz. Bir diğer konumuz olan Denizbank Çiftçi Kredisi hakkında bilgi almak içinde yazımızı okuyabilirsiniz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.